Studio 17m2 with many hidden storage spaces – Elle Decoration


A small apartment located in one of the most touristic areas of the capital needed renovation. The architectural firm Ouvrage, in charge of the renovation project, had the following idea: imagine “a hidden log cabin in the 5th arrondissement of Paris”. After four months of work, an environment “outside the city and not too cluttered” was created. The studio turns into a haven. “It is not a place where we invite, but a place where we are protected from the world,” emphasizes the architect. An environment with an area of ​​17 m2, in which one lives well, but which refuses to compromise on the comfort of a large apartment. There’s a dining room, a real kitchen and not a kitchenette, as well as a graphic bathroom that boosts morale. A joyful and daring mix inspired by the aesthetics of the film “La Piscine” by Jacques Deray, whose main characters are Alain Delon and Romy Schneider.

Read also: A house from the end of the 19th century renovated between tradition and modernity

Minimalist decoration and vivid colors

White and acid yellow checkerboard tiles, blue seat and kitchen. Here one summer day they will drive us to the Cote d’Azur. Just like in the movie, these touches of sunny colors brighten up the rather neutral decor. White, beige and light wood throughout help to create a warm environment. The color swatch enlarges the living room. The studio no longer looks like a small apartment. Exactly opposite. Nothing stands out here. Well-designed storage spaces are optimized in niches or custom-made structures so that not a single square centimeter is lost. In this way, the XXL bookcase covers an entire part of the wall. Open as a bridge over the bed, this piece of furniture doubles as a dressing room, curio cabinet, headboard and closet, and accommodates a sofa bed in its center. Enough to turn the living room into a sleeping space after the day is over.

To make this decor worthy of a 1960s movie set, the pieces were carefully selected. From bistro chairs to small vases that add a “holiday home” feel to the cabin, everything has been found. The aim is always to make this studio feel like a ‘place out of time’. We slow down, decompress and recharge our batteries in a calm and quiet environment. It’s calm. Ideal for forgetting the hustle and bustle of the capital. Perfect to offer anyone who stays in this apartment a real sense of disconnection. Discovery in pictures.



Source link

Leave a Comment